Yang Membaca

Wednesday, October 31, 2012

lima bulan lepas entry terakhir

assalamualaikum.

lama betul aku tak up entry kat sini.last entry aku pasal kad kawen kan.haha.bulan 5 yang lepas. ni dah last day oktober.fuhh lame.bersawang nih.

ekceli banyak je cerita sepanjang 5 bulan ni. tapi tah la aku tak sempat nak menulis ke takde mood nak menulis.haha.

ok aku mulakan dengan kisah lepas aku dah sah jd isteri orang. aku mula keja lepas dua hari aku nikah. gila sadis. tak dan nak g honeymoon. haha. sebenarnya aku tak rase ape beza sangat sebab masa tu aku ngan suami still duk berjauhan. aku kat ipoh husband aku kat penang. so kitorg jumpa weekend je. time tu pulak aku kan kne kje time weekend.so dapat dating time malam je lah. nak pegi mane2 pon aku pegi sorang2. makan pon beli kedai je takde nak masak2 ni.hehe rase mcm bujang lagi la.

sampai la satu ketika aku discuss ngn husband untuk salah sorg dari kitorg kne berkorban.sebab rase mcm takde makna kalo kawen duk jauh2. jadi aku lah org yang bkorban tu.hehe.bulan 7 aku pindah masuk umah husband. maka bermula la era baru. baru sebab nak biasakan diri dengan rutin harian yg mcm mak2 kita duk buat tu kan.hee. bangun tido awl, buat sarapan, kemas rumah, masak, basuh baju sume2 la. masa tu aku full housewife.belom dapat keja.

tak lama lepas tu, tuhan bagi rezeki aku dapat keja. mengajar memang minat aku. so laaagi mencabar. aku kena pandai manage kan tugas aku. aku keja pagi smpai tengah hari.break tgh hari smpai kol3. lepas tu masuk keja balik umah kol10. alhamdulillah tuhan hadiahkan husband yang sangat ringan tulang untuk tolong aku. mase ni lah aku rase aku orang yang paling bertuah bersuamikan die. haha ayat bodek ni.

skarang ni, bukan je aku jadi isteri dan ada kerjaya, tapi aku jugak insyaallah bakal jadi mummy.hihi. now baby dalam perut ni dah 18 weeks. cepatnya masa berlalu. insyaallah tahun depan, anniversary aku dan husband yang pertama, si comel ada skali. alhamdulillah aku rasa selesa dengan kehidupan sekarang. walau pon tak sekaya dan tak semewah orang lain tapi nikmat tu ada. aku rasakan 24jam tu sangat cukup untuk aku uruskan semua perkara. ini lah agaknya orang sebut-sebut rezeki kawen kan. ;)

jumpa lagi.

13 comments:

redza said...

kekayaan tdk menjamin kebahagiaan..xguna byk duit kalo rumahtgga tungganglanggang

tahniah weh!!! da nak dpt baby dah

ni yg buat aku nak kawen laju2 nih..nak ada anak jugak

Dyna Yvonne said...

hihi kawen awe kawen. terurus hidup nanti.
;)

Lya Colours said...

yeyeyey dapat anak buah la kita!!!

Anonymous said...

Can be accomplished exactly similarly Gary ..
. if you are discussing the tearable kind from Avery. Personal cards are a little harder and also depend on the paper managing potentials of your specific printer.


Also visit my web blog; xerox phaser 8560 ld

Anonymous said...

Changed the cartridge, same problem with grinding. Have no idea what to do since its 6 years aged,
and no real repair locations. I might tear it apart and look at
it. Thanks.

Also visit my weblog; orthowiki.pl

Anonymous said...

hp laserjet p1505 printer drivers download.

Stop by my web page :: xerox phaser 8560 manual

Anonymous said...

I enjoy what you guys are usually up too. This kind of clever work and reporting!
Keep up the fantastic works guys I've incorporated you guys to my personal blogroll.

Also visit my web page - xerox 8560 ink

Anonymous said...

I'm french, it's a terrific answer, many thanks!


Stop by my homepage; xerox phaser 8560 maintenance kit

Anonymous said...

hp laserjet p1505 printer motorists download.

Here is my weblog atcamp.co.Kr

Anonymous said...

Yes, you can download and install Hp Laserjet 1020
printer drivers from this web site, plz observe
this like for Hp laserjet motorist Download for hp 1020.


my web page ... xerox phaser 8560 error codes

Anonymous said...

the perfect a wedding ring is naturally additionally , firm abs expensive engagement ring`,"

Here is my webpage; fk-m.info

Anonymous said...

Apologies if the chart is confusing. It's brand-new and your feedback is valued. Printing listed here is self-service and suggested to offer developers a hands-on, lesser price choice. Designers have to enroll in among the membership plans before printing. If you're aiming to send
files and have your task printed for you, I can easily suggest printing shop in Providence that can do this.


Also visit my web blog - xerox phaser 8560 ram error

Anonymous said...

I know this if off topic but I'm looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get set up? I'm
assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
I'm not very web smart so I'm not 100% positive. Any recommendations or advice would be
greatly appreciated. Kudos

Here is my weblog LG 42LS5600